~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Εφημερίδα "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" * Περιφέρεια Κρήτης -* Μηνιαία Τοπική* Σιλανίωνος 5 Αθήνα, 118 52 * email: kren@otenet.gr & kritikienimerosi@gmail.com * Τηλ.: 210-3465991 Fax :210-3465991
* Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Απ' όλες τις αμφισβητήσεις η πιο γλυκιά, είναι αυτή που αδύνατοι σηκώνουν κεφάλι και αμφισβητούν τη δύναμη των ισχυρών"............. Bretolt Brecht

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μετάφραση [ Translate ]

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κρήτες στην Χαλκίδα




χαλκιδα πεντοζαλης.JPG
χαλκιδα 2012 Νο 2.jpg Το Σάββατο 4 Αυγούστου στο Κάστρο της Χαλκίδας ο λαογραφικός-χορευτικός όμιλος «ΚΡΗΤΕΣ» με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του Γ.Καραγιώργη συμμετείχε στην μεγάλη εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων της Χαλκίδας με τίτλο: «Το παραμύθι έχει όνομα .…τα μυστικά μιας γης αυτοκρατόρισσας». Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό του ένδοξου Μακεδονικού Αγώνα και τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης(1912-2012) και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το κρητικό στοιχείο ,αφού μια οι πρώτοι που συνέδραμαν στον αγώνα των Μακεδονομάχων ήταν οι Κρητικοί και οι Μανιάτες. Η παράσταση με αφήγηση, χορό και τραγούδι διηγήθηκε στο πολυπληθές κοινό τα σημαντικά γεγονότα από το 1904 έως τη θριαμβευτική είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη το 1912.
χαλκιδα 2012 Νο 3.jpg
        Οι «ΚΡΗΤΕΣ» τίμησαν με την δυναμική παρουσία τους την ιστορία της λεβεντογέννας νήσου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Λυκείου των Ελληνίδων της Χαλκίδας, το οποίο ευχαριστούν θερμά για την άψογη φιλοξενία και τη συνεργασία σε μια παράσταση εξαιρετικού επιπέδου που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αγκαλιάστηκε θερμά από το χαλκιδαϊκό κοινό. Ο πρόεδρος του χορευτικού ομίλου, Γ.Πετράκης,προσέφερε ως ένδειξη ευχαριστίας προς το Λύκειο των Ελληνίδων Χαλκίδας, Γωγώ Σκιά, τιμητική πλακέτα και τρία ιστορικά βιβλία αφιερωμένα στον Μακεδονικό Αγώνα.
        Μετά την παράσταση, το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας πραγματοποίησε ένα μεγάλο γλέντι για τους συντελεστές της παράστασης. Έτσι, ζουρνάδες,γκάϊντες, βιολιά, νταούλια, λαούτα και κρητικές λύρες έσμιξαν σε μια παραδοσιακή πανδαισία μουσικής από όλη την Ελλάδα που έδωσε τη δυνατότητα στους χορευτές να διασκεδάσουν και να χορέψουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου