~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Εφημερίδα "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" * Περιφέρεια Κρήτης -* Μηνιαία Τοπική* Σιλανίωνος 5 Αθήνα, 118 52 * email: kren@otenet.gr & kritikienimerosi@gmail.com * Τηλ.: 210-3465991 Fax :210-3465991
* Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Απ' όλες τις αμφισβητήσεις η πιο γλυκιά, είναι αυτή που αδύνατοι σηκώνουν κεφάλι και αμφισβητούν τη δύναμη των ισχυρών"............. Bretolt Brecht

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μετάφραση [ Translate ]

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο ιστοριοδίφης Γιώργος Εκκεκάκης


Έφυγε από τη ζωή ο ιστοριοδίφης Γιώργος Εκκεκάκης

Ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος του Ρεθύμνου και της Κρήτης, -παθιασμένος κρητολόγος ερευνητής- άνθρωπος πραγματικά των γραμμάτων και των τεχνών, από τους σημαντικότερους ιστοριοδίφες της Κρήτης, ο Γιώργος Εκκεκάκης έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. 
Συμπολίτες και συμπολίτισσες της γενιάς μου πρωτογνωρίσαμε τον Γιώργο Εκκεκάκη ως καθηγητή Φυσικής Αγωγής (δεκαετίες '70..., '80...). Δεν μπορούσαμε τότε να διανοηθούμε τον πνευματικό πλούτο, το ερευνητικό πάθος που είχε αυτός ο άνθρωπος... Ένα πάθος που απλόχερα και γενναιόδωρα αγκάλιασε όλη την Κρήτη.
Πρόσφατα, στις 25 Μαίου, ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης, σε συνεργασία με το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου διοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση για την τεράστια προσφορά του Γιώργου Εκκεκάκη, στα γράμματα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης.
Επίσης το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας είχε προγραμματίσει για τον ερχόμενο Οκτώβριο, τιμητική εκδήλωση για τον Γεώργιο Εκκεκάκη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, αγιογράφο και, κυρίως, ερευνητή, συλλέκτη, ιστοριοδίφη και παθιασμένο κρητολόγο.


~~~~~~~~~~~
Περιεκτική αναφορά στον Γιώργο Εκκεκάκη, το κείμενο του Χάρη Στρατιδάκη στην εφημερίδα "Ρέθεμνος":
http://rethemnosnews.gr/…/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%…/

~~~~~~~~~~~~
Η κηδεία του Γιώργου θα γίνει Τρίτη στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μασταμπά Ρεθύμνου. Η ταφή θα γίνει στο δημοτικό Κοιμητήριο στα Τρία Μοναστήρια. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 4 μ.μ. 
~~~~~~~~~~~~~
Στην σύζυγο του (πολύ αγαπημένη μας καθηγήτρια) Μαριέττα Ασημομύτη - Εκκεκάκη, στα παιδιά τους Παντελή και Ελισάβετ, ειλικρινή συλλυπητήρια...
Δ.Τζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου